2410571640 6932617415 athina_parmakli@yahoo.gr 8ο χλμ Λάρισας - Αγιάς, Γαλήνη Λάρισα 40009
hero image
 

Βιοχημικές Εξετάσεις Τροφίμων - Σύστημα HACCP - Μελέτη - Εγκατάσταση - Συντήρηση - Απολυμαντικά - Καθαριστικά - Καλλιέργειες Τυριών - Πυτιά - Εγκατάσταση Συστημάτων Ελέγχου - Κατασκευή Τυροκομείων ΠΑΡΜΑΚΛΗ | Γαλήνη Λάρισα
 
 
 
  Τα Βιοχημικά Εργαστήρια ΠΑΡΜΑΚΛΗ στη Λάρισα, επενδύοντας σε σύγχρονα όργανα τελευταίας τεχνολογίας, διαθέτουν υπερσύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό, ειδικά σχεδιασμένο για την ακριβή και αξιόπιστη εκτέλεση βιοχημικών αναλύσεων τροφίμων, με εξειδίκευση στα γαλακτοκομικά προϊόντα.  
     
  Ο εξοπλισμός μας πληροί τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και αποτελεί εγγύηση για την παροχή έγκυρων και επαναλήψιμων αποτελεσμάτων προσφέροντας αξιόπιστες, γρήγορες και επιστημονικά τεκμηριωμένες αναλύσεις. Δείτε παρακάτω τα βασικά συστήματα που διαθέτουμε για τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων και γαλακτοκομικών προϊόντων.    
       
 

 

 
ΜΕΘΟΔΟΣ KJELDAHL
Digestion & Distillation Units

Η «Χρυσή Μέθοδος» για τον προσδιορισμό πρωτεϊνών
Η μέθοδος Kjeldahl αποτελεί το διεθνές πρότυπο για τον ακριβή υπολογισμό της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και είναι ιδανική για χρήση σε: ανάλυση πρωτεϊνών σε γάλα, τυριά, κρέας, δημητριακά και τρόφιμα που απαιτούν ακριβή προσδιορισμό θρεπτικής αξίας.
 
 
 
   
     
  ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΨΗΣ (Digestion Unit)
 
 
Η συσκευή πέψης βασισμένη στη μέθοδο Kjeldahl επιτρέπει την ποσοτικοποίηση του ολικού αζώτου, που αποτελεί βασικό δείκτη για τον υπολογισμό της περιεκτικότητας των δειγμάτων σε πρωτεΐνη.

Η διαδικασία πραγματοποιείται με ελεγχόμενη θερμοκρασία και προγραμματιζόμενες συνθήκες λειτουργίας, διασφαλίζοντας υψηλή αναπαραγωγιμότητα και ασφάλεια κατά την εργασία.
Πλήρης διάσπαση του δείγματος
Ελεγχόμενες θερμοκρασίες για μέγιστη ακρίβεια
Επαναληψιμότητα
 
     
   
     
  ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ (Distillation Unit)
 
 
Συμπληρωματικά, η μονάδα απόσταξης πραγματοποιεί την απελευθέρωση και συλλογή της αμμωνίας μετά την πέψη, με ακρίβεια και ταχύτητα.

Η χρήση αυτόματων λειτουργιών μειώνει την πιθανότητα σφαλμάτων και βελτιώνει την αξιοπιστία των τελικών αποτελεσμάτων.
Αυτόματη λειτουργία - μείωση ανθρώπινων σφαλμάτων
Γρήγορα και αξιόπιστα αποτελέσματα
Απλή συντήρηση, υψηλή αξιοπιστία
 
     
 
 
 
 
 
     
     
  Αναλυτής γάλακτος
FOSS FT 120
Ταχεία ανάλυση γάλακτος με τεχνολογία FTIR

 
Ο FOSS FT 120 αξιοποιεί φασματοσκοπία υπερύθρου μετασχηματισμού Fourier (FTIR) για τον προσδιορισμό βασικών χημικών παραμέτρων του γάλακτος, όπως η περιεκτικότητα σε λίπος, πρωτεΐνη, λακτόζη και ολικά στερεά. Η μέθοδος χαρακτηρίζεται από υψηλή ακρίβεια, ταχύτητα και ελάχιστη ανάγκη προετοιμασίας δείγματος.

Ο αναλυτής μας FOSS FT 120 προσφέρει γρήγορη και οικονομική ανάλυση γάλακτος με υπέρυθρη φασματοσκοπία Fourier (FTIR).
Τι αναλύει:

Λιπαρά
Πρωτεΐνη
Λακτόζη
Ολικά στερεά

Πλεονεκτήματα:

Αποτελέσματα σε δευτερόλεπτα
Χαμηλό λειτουργικό κόστος
Ελάχιστη προετοιμασία δείγματος
Υψηλή ακρίβεια & επαναληψιμότητα

Ιδανικός για: ποιοτικό έλεγχο γάλακτος, πληρωμή παραγωγών, παρακολούθηση παραγωγικών διαδικασιών, βασική αξιολόγηση γαλακτοκομικών.
 
     
     
   
 
 
 
 
 
 
   
     
     
  Αναλυτής γάλακτος
FOSS MilkoScan FT3
Η κορυφή της τεχνολογίας στην ανάλυση γαλακτοκομικών

 
Το MilkoScan FT3 αποτελεί το πλέον εξελιγμένο σύστημα φασματοσκοπίας FTIR για τον έλεγχο γαλακτοκομικών προϊόντων. Προσφέρει δυνατότητα ανάλυσης ποικιλίας δειγμάτων (γάλα, κρέμα, γιαούρτι) με ευρεία γκάμα παραμέτρων, συμπεριλαμβανομένων ειδικών δεικτών ποιότητας. Η τεχνολογία του διασφαλίζει ακριβή βαθμονόμηση και συνεχή αξιοπιστία, ακόμη και σε δείγματα με διαφορετική φυσικοχημική σύσταση.

Ο αναλυτής μας MilkoScan FT3 είναι ο πιο εξελιγμένος αναλυτής FTIR για ολοκληρωμένη ανάλυση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.
Τι αναλύει:

Γάλα κάθε τύπου
Κρέμα γάλακτος
Γιαούρτι & επιδόρπια
Τυρόγαλα
Φυτικά ροφήματα

Προηγμένες αναλύσεις:

Βασικές παράμετροι: λιπαρά, πρωτεΐνη, λακτόζη, ολικά στερεά
Εξειδικευμένοι δείκτες: καζεΐνη, ουρία, κιτρικά οξέα
Ανίχνευση νοθείας: μελαμίνη, αμμωνιακά, πρόσθετο νερό
Φυσικοχημικές ιδιότητες: πυκνότητα, σημείο πήξεως

Τεχνικά πλεονεκτήματα:

Ανάλυση σε ~30 δευτερόλεπτα
Αυτόματη αναγνώριση προϊόντος
Προηγμένη βαθμονόμηση – μέγιστη σταθερότητα
Διασύνδεση με LIMS

Ιδανικό για: γαλακτοβιομηχανίες, εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου, κέντρα συλλογής γάλακτος, ερευνητικά κέντρα.
 
     
     
 
 
 
 
 
 
     
     
  Αναλυτής γάλακτος
FOSS BactoScan FC+
Επανάσταση στον μικροβιολογικό έλεγχο γάλακτος

 
Ο αναλυτής BactoScan FC+ εφαρμόζει τεχνολογία κυτταρομετρίας ροής για την ταχεία και αξιόπιστη μέτρηση του συνολικού αριθμού βακτηρίων στο γάλα. Η μέθοδος αυτή υπερτερεί των παραδοσιακών καλλιεργητικών τεχνικών ως προς την ταχύτητα και τη δυνατότητα ανίχνευσης ζωντανών κυττάρων, αποτελώντας βασικό εργαλείο για τον έλεγχο μικροβιακού φορτίου και την αξιολόγηση της υγιεινής ποιότητας του νωπού γάλακτος.

Ο FOSS BactoScan FC+ χρησιμοποιεί κυτταρομετρία ροής για άμεση μέτρηση του μικροβιακού φορτίου στο γάλα.
Τι μετρά:

Συνολικό αριθμό βακτηρίων (TBC)
Ζωντανούς μικροοργανισμούς σε πραγματικό χρόνο
Μικροβιακό φορτίο με απόλυτη ακρίβεια

Κύρια πλεονεκτήματα:

Αποτελέσματα σε λίγα λεπτά
Αντικαθιστά καλλιέργειες 24–48 ωρών
Υψηλή ακρίβεια & επαναληψιμότητα
Συνεχής παρακολούθηση υγιεινής ποιότητας

Πρακτικά οφέλη:

Άμεση αξιολόγηση ποιότητας παραλαβής
Έγκαιρη ανίχνευση προβλημάτων υγιεινής
Προστασία εμπορικής αξίας προϊόντος
Βελτιστοποίηση παραγωγικών διαδικασιών
 
     
     
   
 
 
 
 
     
     
  Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ
Κάθε όργανο που διαθέτουμε αποτελεί επένδυση στην τεχνολογία αιχμής και την επιστημονική ακρίβεια.
Με τον εξοπλισμό μας διασφαλίζουμε αξιόπιστα αποτελέσματα που υποστηρίζουν την ποιότητα, την ασφάλεια και την εμπορική αξία των τροφίμων.
   
   
 
 
   
 
     
  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

μέσω μηνύματος συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας
ή καλέστε στα
2410571640 & 6978940414
για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας
ή για να σχεδιάσουμε μαζί τη βέλτιστη λύση για τη δική σας επιχείρηση!



επικοινωνία